Sum af variabel i Peg-og-Klik

Frederik posted this 13 august 2018

Jeg har brug for at finde gennemsnitsalderen for befolkningen for en række subkommunale geografiske områder, men kan ikke vælge sum af "ALDER" i PoK - indeholder variablen værdier der ikke er numeriske...? 

Jeg har desuden brug for en metode til at opgøre indkomsten per hustand/familie - er det muligt?

mvh Frederik

2 Comments
Order By: Standard | Newest | Votes
Jens posted this 13 august 2018

Hej Frederik

Jeg kan desværre ikke umiddelbart komme på en måde at opgøre husstandsindkomst uden at antage noget om husstandsstørrelse.

Det er tidligere blevet foreslået at lave database med husstande/familier som enhed (svarende til Person- og Virksomhedsdata; Bjarne var ret ivrig efter det) men det blev dengang fravalgt. 

Som en relativt simpel alternativ løsning kunne der evt. laves en variabel med "husstandsandel" (=1 for enlige uden børn, 0,5 for 2-personershusstand, osv.) som kan summeres for at få antal husstande i en celle. Vil det være en vej frem? Den vil vel kun kunne bruges geografisk uden at splitte familier i forskellige celler.

Mht ALDER-variabel så: Ja, det er ren karaktervariabel. Jeg skal lige overveje evt probleber ved at lave den om til numerisk og vender så tilbage med, hvad der kan lade sig gøre. Hvis det haster, kan gennemsnit af ALDER udregnes som sum(ALDERi*Ni)/sum(Ni)

Mvh  Jens

Frederik posted this 14 august 2018

Hej Jens,

Mange tak for svar. En løsning med en variabel med "hustandsandel" kunne være en løsning - jeg skal efter planen levere data i starten af september, kan det nås? Det ville så fungere på den måde at man vælger sum af variabel "hustandsandel" og sum af en indkomstvariabel - ikke? På sigt kunne vi måske overveje muligheden for at vælge populationen "hustande" eller "familier" i starten - vi har en variabel FAMILIE_ID som måske kunne bruges.

Mht aldersgennemsnit kan det selvfølgelig udregnes ved trække 1-års aldersgrupper, men det bliver lidt bøvlet at gøre for alle subkommunale områder :-)   

Dbh Frederik

   


Our 52 members have posted 292 times in 110 discussions