Ny population: Arbejdsstyrken

Per Christensen posted this 14 september 2018

Er der mulighed for, at der i personregistret kan laves en fast afgrænset population for arbejdsstyrken? På samme måde som der er en population for beskæftigelsen.

Altså: RAS-befolkningen i alderen 16-64, der enten er i arbejde eller er arbejdsløse.

Når vi laver tidsserier i Peg-og-Klik, stiger kørselstiden meget kraftigt med antallet af akser. Og når vi gerne vil undersøge arbejdsstyrkens karakteristika over tid, kræver en afgrænsning på RAS-arbejdsstyrken alene to akser: SOC_STATUS_KODE og ALDER. Først derefter kommer de akser, som vi gerne vil analysere på, og så begynder det at tage tid.

Venlig hilsen Per

4 Comments
Order By: Standard | Newest | Votes
Jens posted this 14 september 2018

Hej Per

Ja, det er ikke så svært at gøre. Jeg har tilføjet populationen "6. RAS-population, arbejdsstyrken (18-64, besk/ledig)", som jeg tror er defineret som du beskriver - se vedhæftning. Synes du navnet er dækkende, og ser ser det rigtigt ud?

Mvh  Jens

Last edited 14 september 2018

Per Christensen posted this 17 september 2018

Hej Jens

Det var dejligt.

Navnet er fint dækkende, men jeg er lidt i tvivl om alderen. Umiddelbart ville jeg jo helst følge Danmarks Statistik, der i hvert fald i øjeblikket bruger 16-64, når de udregner erhvervsfrekvens. Også selvom jeg såmænd ikke selv er så interesseret i de helt unge, og samtidig mener, at man snart bør hæve den øvre aldersgrænse.

Måske andre har en holdning?

Jens posted this 17 september 2018

Hej Per/andre

Jeg kan tilføje ekstra populationsafgrænsning med en anden aldersafgrænsning end DSTs. Hvilken aldersafgræsning vil være mest relevant?

Mvh  Jens

Jens posted this 17 september 2018

Hej Per/andre

Jeg kan evt tilføje ekstra populationsafgrænsning med en anden aldersafgrænsning end DSTs. Hvilken aldersafgræsning vil være mest relevant?

Mvh  Jens


Our 60 members have posted 292 times in 110 discussions