VAEKST i pegogklik og vækstvirksomheder fra primUlti

vivi schmidt posted this 30 juni 2015

Er  der nogle der ved noget om VAEKST ? Jeg gætter på at variablen svarer til Growth_aarsv i TIMES, der viser;

Højvækstvirksomheder er virksomheder, der har haft en gennemsnitlig årlig vækst på mindst 20 pct. over en treårig periode, og som har haft fem eller flere ansatte i starten af vækstperioden.

(lidt forvirrende at der i variabellisten står at variablen omhandler iværksættere)

Hvad er forskellen på vækstvirksomheder (både iværksættere og ikke-iværksættere) fra primoUltimo (juni14) og det antal man får med variablen VAEKST fra pegogklik. Jeg synes ellers definitionerne er de samme.

Kan variablen iøvrigt både bruges på firmaniveau og arbejdssted ? Jeg går ud fra at væskten udregnes pba årsværk på arbejdssted? Antallet af vækstvirksomheder er ca dobbelt så stor når populationen er arbejdssted. 

vh Vivi

 

 

 

 

Last edited 30 september 2015

4 Comments
Order By: Standard | Newest | Votes
Jens posted this 30 juni 2015

Hej Vivi

Jeg har dannet variablen VAEKST til Peg-og-klik. Den er beregnet som du skriver pånær at den definition jeg brugte sagde "flere end 5 ansatte" (se vedhæftede). Dette kan evt ændres.

Man kan udemærket bruge variablen på både firmaniveau og arbejdsstedsniveau MEN den er dannet på firmaniveau så på arbejdsstedsniveau vil den blot angive om firmaet er en vækstvirksomhed.

Mvh

Jens

 

vivi schmidt posted this 30 juni 2015

Hej Jens - tak for hurtigt svar

Så skal jeg blot forstå forskellen til vækstvirksomheder i primo ultimo, der jo netop er defineret på samme måde ? Det er også dette antal der offentliggøres i Erhvervsbarometer KBH) Er det Irena der ved det ?

Sådan som jeg forstår din forklaring om VAEKST på arbejdsstedniveau, vil jeg mene at den ikke er valid på arbejdsstedsniveau, fordi fx 4 ikke-vækst produktionsenheder i en region under et cvr.nr med vækst, så vil tælle som 4 vækstvirksomheder i Regionen, på trods af at det kun er hovedsædet placeret andetsteds, der har vækst ? 

 

Iøvrigt fik jeg placeret spørgsmålet forkert- kan du flytte denne tråd over i kategori:spørgsmål ? Jeg kan ikke nemlig. Blot så den kan blive gemt til senere brug, når denne test kategori slettes

vh vivi

 

Jens posted this 24 august 2015

Hej Vivi

Ja, det er Irena som bedst kan svare angående primo/ultimo.

Mht om VAEKST er valid på arbejdsstedsniveau, så kommer det vel an på hvad formålet er. Vi har tidligere i Peg-og-klik blokeret variabler opgjort på virksomhedsniveau når man laver tabel på arbejdsstedsniveau (og omvendt) men efter brugerønske er alle variabler nu til rådighed.

Mvh Jens

Per Christensen posted this 02 oktober 2015

Hvad er egentlig værdien af VAEKST? Er det 1 for vækstvirksomheder og 0 for ikke-vækstvirksomheder, således at jeg summerer VAEKST for at finde antallet af vækstvirksomheder?

Måske kunne det - apropos vores snak på brugermødet - være en fordel, hvis man fik beskrevet værdisættet i variabeloversigten.


Our 55 members have posted 277 times in 104 discussions