omsætning på arbejdssted

vivi schmidt posted this 11 september 2015

Godmorgen Jens 

Lige et hurtigt spørgsmål - som jeg ikke selv kan tjekke-fordi vi ikke har fået alle fmt-filer til at fungere endnu.

Jeg har tidligere trukket omsætningstal fra virksomhedsregistret på arbejdssted, og troede egentligt at hovedsædets omsætning blev fordelt ud på arbejdssteder efter en eller anden fordelingsnøgle, fx. ansatte. Men det går nu op for mig arbejdsstederne blot står til at have samme omsætning som hovedsædet. Er det rigtigt? 

Hvis det sidste er tilfældet, kunne det have været behjælpeligt (for mig i hvert fald), at det stod endnu mere eksplicit i de noter du har lavet i peg-og-klik, fx blot en parantes efter OMS o.a. at variabeler der føder ind på firma-niveau ikke fordeles regionalt, så man skal være obs på at det er firmaets tal der gælder.

vh Vivi

Last edited 30 september 2015

3 Comments
Order By: Standard | Newest | Votes
Per Christensen posted this 11 september 2015

Hej Vivi

Jeg tror nok, at det forholder sig således, at variablen OMS (fra regnskabsstatistikken) er fordelt ud på arbejdssteder (efter antal ansatte), mens variablen GF_OMS_3 (fra firmastatistikken) ikke er.

De økonomiske variable fra regnskabsstatistikken er i 1.000 kroner, mens de økonomiske variable fra firmastatistikken (altså dem, der starter med GF) er i kroner.

Du skal i øvrigt være opmærksom på, at GF_OMS_3 er behæftet med fejl i Hovedstaden, hvor den tilsyneladende er ganget med 10.000.000 i handel og transport. Så længe vi kun er interesseret i vores egen region og ikke har brug for hele landet, er der dog ingen problemer med at bruge variablen GF_OMS.

Hilsen Per

vivi schmidt posted this 11 september 2015

tak Per

Det er blot fordi omsætningstallene er for Nordjylland er 32 mio kr større med OMS på arbejdssted i pegogklik end den regionalfordelte regnskabsstatistik. fx er der en branche med meget store moderselskaber andre steder i landet, der har mistænkelig højt omsætningstal. Men jo - variablen-burde være fordelt - så forklaringen er nok en anden, vivi 

vivi schmidt posted this 14 september 2015

Hej Per. Der var en anden forklaring - og det er vist det der hed fejl 40 i gamle dage.... Det er selvfølgelig rigtigt OMS fordeler hovedsædets omsætningen på p numre efter antal ansatte o.a. Bortset fra 1,3 mia i Nordjylland. Jeg havde lidt for mange bolde i luiften og samlignet med antal ansatte i mio kr... undskyld/skal forsøge at tjekke tingene lidt bedre igennem en anden gang, vivi


Our 55 members have posted 277 times in 104 discussions