Navngivning af basis, genkørsel i januar

vivi schmidt posted this 26 januar 2018

Hej CRT- (håber symposium og afskedsreception gik godt - og held og lykke og tillykke med Bjarne)

jeg har 5 spørgsmål/ønsker:

Januar 2018 model:

1) På seneste brugerforum blev det sagt at modellen genkøres i januar. Seneste SAMKLINEalterntiv er fra 11. januar – er den genkørt? Eller sender I besked ud om hvornår?

2) Vil I i øvrigt ikke fortsætte med at meddele på brugerforum (og hjemmeside) - fremfor mail, når der er model og fremskrivningsnotat – ligesom Bjarne har gjort hidtil.

3) Den genkøres bl.a. pga. nye uddannelsesdata på indvandrernes medbragte uddannelse. Oplysningerne er på befolkning så det påvirker ikke erhvervenes uddannelsessammensætning? Men kan ændre ledighedsniveauer en smule?

Navngivning af basisversion:

4) Som bruger er det forvirrende, at vores samkline-basis model (som den pt er besluttet at se ud med lang trendperiode og trendbaseret uddannelsesvalg) bliver kaldt SAMKLINEalternativ. Jeg synes at den gældende basisversion - og den som andre specialmodeller laves på, burde hedde SAMKLINE. I menuen ligger der så faktisk en version der hedder SAMKLINE. Hvilken model er det? Det ser ikke ud til at være eksperiment 1 -6.  Kunne I i menuen omdøbe SAMKLINEalterntiv til SAMKLINE, og omdøbe SAMKLINE til noget andet?

5) Det er også forvirrende at vores basis-fremskrivning (altså SAMKLINEalternativ) hedder eksperiment 1. Kunne det være en ide at kalde eksperiment 1 for baseline?

Vh Vivi Schmidt

 

5 Comments
Order By: Standard | Newest | Votes
Irena S posted this 29 januar 2018

Kære Vivi,

Tak for dine kommentarer og spørgsmål.

1) Ja. December basis version er opdateret og den afventer kopiering til share maskine. Jeg vil informere om det, når præsentationer er på plads og alt er klart.

2) Det vil vi snakke om på vores kommende teammøde.

3) Uddannelsesoplysninger har ændret sig, og det påvirker beskæftigelse, arbejdsstyrke, samt arbejedsløshed, samt alle de variebler, der har uddannelse som "dimension"/akse.

4) Jeg ved ikke, om jeg har forstået dig, Vivi. Hvilken meny snakker du om?

SAM-K og LINE er vores almindelig præsentation af regional model for erhverv og beskæftigelse. Og SAM-K og LINE alternativ er præsentation, der har (nu) 6 eksperimenter på grund af forskellige forudsætninger i modellen (forskellige trend-perioder eller uden trend periode, alder reform, produktivitet) - når du åbner den præsentation er der forklaringer om hvilken forudsætning er i hver eksperiment.

5) Vi har noteret dit ønske, og skal drøfte det på vores kommende teamøde.

 

Med venlig hilsen

Irena

 

vivi schmidt posted this 29 januar 2018

Hej Irena - tak for hurtig svar

mht spørgsmål 4:

okay - Så SAMKLINE og SAMKLINEAltnernativ. eksp1 er den samme model? Tallene stemmer næsten - eller er der forskel i vrid-antagelserne?

 

vh vivi

Irena S posted this 29 januar 2018

Hej Vivi,

Forskellen mellem SAM-K og LINE og SAM-K og LINE alternativ ligger i fremskrivninger.

Når du åbner, for eksempel, Tabel A.5 (i begge præsentationer) og kigger i fremskrivningårene, vil du se den forskel.

Ja, SAM-K og LINE er eksp1 (vi kalder den også baseline) i SAM-K og LINE alternativ. De reste eksperimenter (2-6) er også i SAM-K og LINE alternativ (også uden vrid-antagelse, som er eksp4).

Ja, tallene stemmer næsten, men det er vigtigt, at du kigger på variabler efter uddannelse (f.eks.: arbejdsløshed), fordi dens fremskrivning ændrer sig mellem eksperimenter.

Hver eksperiment har kun to fremskrivningsår: 2020 og 2025.

 

Hvis du har flere spørgsmål, sig endeligt til.

Med venlig hilsen

Irena

vivi schmidt posted this 29 januar 2018

Hej igen (sorry)

Når nu basis bliver genkørt her lige om lidt - bliver Deltaljeret Uddannelsesmodel så også genkørt - og hvornår?

vh vivi

Irena S posted this 29 januar 2018

Hej Vivi,

I dag, se hèr: http://brugerforum.crt.dk/chat/opdatering-af-regional-model-december-version 

 

Med venlig hilsen

Irena


Our 56 members have posted 277 times in 104 discussions