Aggregeringsfil til DSTNAVN?

Frederik posted this 30 juli 2018

Hej,

Jeg har brug for at lave en aggreringsfil af DSTNAVN i P&K, der inkluderer de 43 byer i Nordjylland med min. 2000 indbyggere.

Jeg kan ikke finde nogen aggregeringsfiler jeg han bruge i mappen - og der findes vist heller ingen henvisning til DSTNAVN i TIMES. Når jeg kører programmet med "alle værdier" får jeg dog et output med bynavnene men ingen koder? Problemet er selvfølgelig at der kommer alt for mange byer med (uden for Nordjylland). 

Dbh Frederik

12 Comments
Order By: Standard | Newest | Votes
Per Christensen posted this 30 juli 2018

Hej Frederik

Hvis jeg forstår dig ret, kan du vel køre et kryds over befolkningen med DSTNAVN i akse 1 og KOM i akse 2? Så får du en oversigt over indbyggertallet i byer fordelt på regioner og kan sortere efter størrelse, hvorefter du har navnene på de byer, du er interesseret i at lave en aggregering på. Hílsen Per

Frederik posted this 30 juli 2018

 

Last edited 30 juli 2018

Frederik posted this 30 juli 2018

Ja - det er sådan at jeg finder frem til de 43 nordjyske byer. Problemet er bare at jeg skal køre en del andre variable på byerne i et samarbejde med vores regionale trafikselskab.

En aggereringsfil vil derfor være meget nyttig så jeg ikke skal side og frasortere manuelt i alle tabeller.

Vh Frederik 

Per Christensen posted this 30 juli 2018

Er det så ikke bare knofedt og slidsomt arbejde at lave formatet med de 43 byer, når du kender navnene på dem?

Frederik posted this 30 juli 2018

Altså - det er sikkert muligt at lave, hvis jeg skulle bruge det lige nu, men en aggreringsfil ville bare gøre det en del nemmere, så hvorfor egentlig ikke? Også fordi det er en årligt tilbagevendende opgave vi skal løse.

Ud over byerne skal vi også bruge landområder og byer under 2000 indbyggere samlet per kommune og det bliver i hvert fald noget rod at hente variable på uden en fil.

 

Vh Frederik

 

  

Per Christensen posted this 30 juli 2018

Hm. Så er jeg ikke sikker på, at jeg har forstået behovet. Beklager. Og det er ikke STORHED, som inddeler i bystørrelser, som du er interesseret i? Hilsen Per 

Frederik posted this 30 juli 2018

Hvis jeg fx vil have befolkningen opdelt på nogle grove aldersgrupper er det temmilig besværligt (men selvfølgelig muligt) at vise dette - specielt for personer der bor i byer under 2000 indbyggere i en given kommune.

STORHED viser bystørelsen hvor personen bor/arbejder - ikke om det er i by A eller by B.

Vh F

Per Christensen posted this 30 juli 2018

Hej Frederik.

Prøver lige at uddybe mit første forslag igen, da jeg synes, det lyder som det, du efterspørger :). Nedenstående format lister de 43 byer i Region Nordjylland, som har over 2000 indbyggere, og i Region Nordjylland (eller en kommune i Region Nordjylland) vil 'øvrige' være lig byer med under 2000 indbyggere. Formatet kan naturligvis gemmes og bruges igen. Det kræver blot, at de 43 byer skrives manuelt, og når den skal genbruges næste år, skal man lige tjekke, at det er de samme 43 byer, der har 2000 indbyggere. Og hvis ikke, skal den lige rettes til.

Eller har jeg helt misforstået noget?

proc format;

  value $DSTNAVN_2000a

    'Aalborg' = 'Aalborg'

    'Hjørring' = 'Hjørring'

    ... (øvrige kommuner fra Hjørring ned til Vadum')...

    'Vadum' ='Vadum'

    'Hanstholm' = 'Hanstholm'

    'Landområde' = 'Landområde'

    other = 'Øvrige'

run;

Nino posted this 31 juli 2018

Kære Frederik,

Jens er på ferie lige nu og vender tilbage d. 6.august. Han tager stilling til dit spørgsmål så hurtigt han er tilbage.

venlig hilsen,

Nino

 

 

Frederik posted this 31 juli 2018

Det kan være det virker :-) 

Jeg troede (af en eller anden grund) at det alle mikrodata skulle have en nummerisk værdi eller kode - men det er muligvis ikke tilfældet?

Tak for hjælpen 

Frederik

Jens posted this 03 august 2018

Hej

Først: Nej, ikke alle variabler er numeriske eller koder. DSTNAVN indeholder tekst navn for byområder. Variablen DSTKODE har en kode for byområderne.

Jeg tror Pers program vil fungere rigtig godt, bare vær opmærksom på at nogle stednavne findes flere steder i landet.

For at gøre det nemmere, har jeg lagt filen "DSTNAVN og DSTKODE.xlsx" med sammenhæng mellem region/kommune/DSTVAVN/DSTKODE i Peg-og-klik-mappen. Alternativt kan formatet DSTKODE_alle bruges som udgangspunkt; koderne er sorteret efter region så det bør være ret nemt at fjerne de som ikke er Region Nordjylland.

Mvh  Jens

Frederik posted this 14 august 2018

Mange tak.

Jeg har lavet en agg-fil af DSTKODE - den fungerer fint :-) Problemet med DSTNAVN (viste det sig) er at der findes byer som har samme navn (der findes fx 2 "Strandby" i Nordjylland). 

Mvh Frederik


Our 70 members have posted 285 times in 107 discussions